Alle ballen hooghouden

Als naaste van een verslaafde partner ben jij vaak degene die alle ballen hoog probeert te houden, je hebt je werk, de zorg voor kinderen en huisdieren, het huishouden, sociale contacten, boodschappen, koken, de financiën bijhouden… Het komt allemaal op je schouders neer. En het is geen koud kunstje om al die ballen hoog te houden. Nee, dat is een knap trucje! Maar ook een trucje wat je niet heel lang kan volhouden. Op den duur worden je arnen zwaar, je hand/oogcoördinatie wordt minder en je laat een balletje tussen je handen door glippen, pakt m snel op een jongleert weer verder. Maar op een dag is het klaar, je bent niet meer in staat te jongleren. Je bent niet meer in staat om voor alles en iedereen te zorgen. Wacht niet tot dat moment, maar vraag om hulp. Gun jezelf dat, om op te laden, om de regie terug te krijgen en zorg voor jezelf. Zeker als je zo hard nodig bent!

Geplaatst in Berichten.